Pàgines

dimecres, 18 de març del 2020

2n ESO B - C - E - Confinament - Sessió III

Activitats per a la sessió III del període de confinament

Bon dia! Avui és dia de llegenda: fa uns dies qualcú de vosaltres va explicar a la resta de la classe la llegenda "El drac de na Coca": és una llegenda antiga en la qual es presenten els personatges amb uns rols home-dona molt marcats.

Us propòs que vegeu aquest vídeo i que comenteu aquí, al blog, per què pensau que l'home i/o la dona tenen un rol molt marcat.


Fixeu-vos en la fletxa per saber on heu de pitjar per fer comentaris:



22 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Estaven els papers marcats en ells perque eren dos amants que sestimaven molt lun al altre.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola! Està bé que t'identifiquis i així sé qui és que comenta: si et fixes, pots escriure el teu nom.

      Gràcies pel comentari!

      Elimina
  3. Moltes gràcies, Ikram, pel teu comentari!

    Potser el plantejament de l'activitat no és prou clar. El que volia dir és que es nota molt que l'home fa el seu paper d'home i la dona el que s'espera que ella faci com a dona. Què fan l'home i la dona? Seria propi d'una llegenda tradicional que l'home estigués al balcó esperant l'estimada, per exemple? Què opineu sobre això?

    ResponElimina
  4. Ha aquesta llegenda hi ha diferents coses que vull destacar:

    L'home es el que va matar al drac i així va acabar amb la por a Palma. Així demostrant a la seva estimada que amb ell no passarà por.
    Aquest cas es una llegenda tradicional i per lo tant al canviar de segles han evolucionat.
    -L'home es el que la va a visitar.
    - La dona no baixa del balcó.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, Marta, a això em referia. T'imagines l'home a dalt del balcó i la dona anant-lo a visitar? Penses que seria possible una llegenda tradicional així?

      Elimina
  5. Jo crec que la dona i l'home fan el que pensen que fan en moltes llegendes, és a dir: la dona es rescatada i avisa del perill i l'home rescata. Crec que tota llegenda tradicional té el seu punt d'amor, és a dir, es molt típic en aquests casos que l'home es coloqui enfront del balcó de la dona y que li reciti un poema. També pens que una llegenda tradicional també pot ser intrercanviada de papers.
    -Per exemple: L'home podría estar en el balcó i la dona esperant a que sorti per recitar-li un poema la dona pot fer exactament el mateix que un home, dona igual el sexe, ella podría haberlo matat perfectament.

    ResponElimina
  6. Jo també ho trob, Ikram, ella podria haver-lo matat perfectament... Si és que cal matar el drac;-)

    ResponElimina
  7. Bon dia Àngels! Jo crec que com que es una llegenda tradicional i potser es antiga el que feien les dones i els homes estava molt generalitzat. Per exemple en aquesta llegenda el home es el que mata al drac i la dona la que espera al balcó, pero avui en dia podria haver estat la dona la que matava al drac perfectament, lo que passa es que abans no hi havia igualtat de genere i es pensaven que el que feia un home no ho podia fer una dona una sort que aquest pensament masclista ha canviat amb el temps!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, Òscar, una sort, perquè trob que és molta responsabilitat per als homes deixar-los sempre matar els diferents tipus dracs del món, no trobes? Els homes també tenen dret a escoltar les poesies que els dediquem i a gaudir de la vida des del balcó: o sempre han d'estar batallant?

      Elimina
  8. Irene Prohens
    Jo crec que es nota tant el paper marcat entre l'home i la dona perquè l'home sempre es el que lluita contra l'enemic i la dona sempre esta en el balco esperant al salvado (l'home).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, Irene. Aquest és el paper que la literatura tradicional ens ha reservat a les dones.
      I esperar al balcó que vengui un salvador pot ser frustrant, avorrit i, sobretot, injust; no trobes?

      Elimina
  9. Bon día Àngels!
    Jo crec que antigament en la majoria de llegendes. És deixava que els homes matessin als enemics. Perquè creien que les
    dones eren dèbils i sempre havien de ser protegides per un home. Per això en aquesta
    llegenda les actituds dels personatges estan molt marcades.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Carlos!
      Quina feinada per als homes, haver de matar enemics! Ara pens que la majoria de la gent ja s'ha adonat que les dones ens podem protegir totes soles o entre nosaltres i que no cal que els homes assumeixin aquesta responsabilitat, no és ver?

      Elimina
  10. ha mi personalment m`a agradat aquesta llegenda pero em sembla que el drac en realitat era un cocodril

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser sí que ho era, un cocodril. Qui ets?

      Elimina
  11. Crec que el seu rol es molt important perqué sense aquestos dos personatges l'historia tendría un final no molt bonic i crec que en qualsevol llegenda Hi ha de haver una historia entre parelles

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Owen! Potser sense aquests dos personatges -o amb els personatges tancats a ca seva- la història tendria un final poc bonic, amb un drac passejant-se tranquil pels carrers i la població atemorida confinada a casa. Et sona?

      Elimina
  12. Hola Àngels, jo crec que tenen els papers marcats perquè a les llegendes es més normal que l'home sigui el defensor i la dona hagui de ser la que estigui perill, però aixo no vol dir que la dona no es pugui defender-se per ella mateixa

    ResponElimina
  13. JO CREC QUE TÉ EL ROL MOLT MARCAT PER QUE ÉS MILITAR I HA DE DEFENER A la Dona que AMA, MATANT A EL DRAC I L'HI OFEREIX A LA SEVA ESTIMADA DEMOSTRAN EL VALOR QUE TÉ.

    ResponElimina
  14. Crec que tenen un rol marcat perquè si no fos per el príncep el drac no hagues mort i si ell no hagues anat a veure a la princessa álla.

    ResponElimina

HO VOLS COMENTAR?